Terminator 2 | Hôtel Transylvanie 3 : Des vacances monstrueuses | Watch movie
XMS

XMS 3.1

Internetberichten versturen in de stijl van WhatsApp

VOOR

  • Berichten tussen telefoons en computers
  • Tekstwolkjes bij foto's plaatsen

TEGEN

  • Verzenden via 3 verschillende menu's

Goed
7

Met eBuddy XMS verstuur je gratis berichten en foto's naar je vrienden. De software verschilt nogal van eBuddy Messenger, omdat de focus bij eBuddy XMS op snelle berichten (en niet op chatgesprekken) ligt. Na het installeren verschijnt net als bij WhatsApp een lijst met contacten die de app ook hebben geïnstalleerd. Verstuur je een foto via de applicatie, dan voeg je gemakkelijk een leuk tekstballonnetje toe om commentaar te leveren.

Het sturen van reguliere (betaalde) sms'jes is verleden tijd. eBuddy XMS werkt net als WhatsApp, met een aantal verschillen. Zo is het kleurenschema van eBuddy XMS overwegend blauw en zijn er drie manieren om een gesprek te beginnen: via de menu's 'Berichten', 'Contacten' én een chatknop (een tekstwolkje). De kracht van een kort bericht ligt hem juist in het snelle verzenden maar de keuze uit een aantal knoppen remt de boel een beetje af. Bovendien verschilt eBuddy XMS nogal per apparaat.

Op de BlackBerry verzend je bijvoorbeeld geen video en op Android zie je bij het sturen vanuit Contacten geen optie voor foto's en video's. Die mogelijkheid is er wel, maar daarvoor moet je op de knop 'Menu' van je telefoon drukken (een ongewenste extra handeling). De versie voor iOS (iPhone, iPad en iPod touch) ziet er het 'schoonst' uit, want daar heb je bij elk van de menu's dezelfde verzendopties. Kom je voorbij de uiterlijke euvels, dan heeft eBuddy XMS een belangrijk voordeel voor je in petto: de dienst is ook beschikbaar via 't web op pc en Mac.

Hoewel je met eBuddy XMS berichten en foto's stuurt, gaat het minder snel dan bij WhatsApp of je reguliere sms-dienst. Hier zit hem de crux, want de applicatie dient tenminste het reguliere sms'en te vervangen. Verstopte zendopties en teveel menu's tasten de snelheid aanzienlijk aan en verhullen zodoende een belangrijk voordeel van de app: het sturen van berichten tussen telefoons en computers!

Beoordelingen about XMS

Promotie×